Voltige trainingen P.S.C

Voltige lessen op P.S.C Zilverstad

Ook dit jaar zullen we maandelijks voltige trainingen organiseren op Paardensportcentrum Zilverstad.

De lessen worden gegeven door Heleen van Wingerden en Amy Verhagen

Wilt u meer informatie over voltige of een proefles volgen, neemt u gerust contact met ons op. De kosten voor de voltige zijn €15,- per training. De training duurt tussen de 1,5/2 uur afhankelijk van het aantal deelnemers per groep. Het doel is dat we straks een wedstrijd team zullen hebben waarbij we aan echte voltige wedstrijden zullen deelnemen en daarnaast een hobby team voor de kinderen die het leuk vinden om af en toe mee te doen.

Wat is voltige

Voltige is zoiets als turnen op een bewegend. Het paard loopt voltes aan een lange lijn, de longe, in stap,draf of in galop en heeft een speciale voltigeersingel om zijn buik, die is voorzien van handvatten. De meest gebruikte paardengang tijdens het voltigeren is een rustige galop.

In 1976 is voltige in Nederland geïntroduceerd als een tak van de paardensport met het doel kinderen te leren paardrijden. In 1983 heeft de Federation Equestre Internationale (FEI) voltige opgenomen als een aparte discipline in de paardensport. Sindsdien wordt voltige in Nederland als sport beoefend: in teamverband (teamvoltigeren) en individueel (solovoltigeren).

Teamvoltigeren

Teamvoltigeren wordt uitgevoerd met een team van maximaal 7 voltigeurs en is vergelijkbaar met het paarrijden bij kunstschaatsen. Naast de verplichte oefeningen die ieder teamlid moet uitvoeren om aan te tonen dat de basisvaardigheden worden beheerst, is er ook een vrije kür waarbij voltigeurs met twee- en drietallen acrobatische oefeningen vertonen op een galopperend paard.

X