Voltige lessen op P.S.C Zilverstad

Ook dit jaar zullen we maandelijks voltige trainingen organiseren op Paardensportcentrum Zilverstad.
De lessen worden gegeven door Alyssa Groeneveld en Kaitlin van Wijk.

Hieronder stellen ze zich voor!

Wij zijn Alyssa Groeneveld en Kaitlin van Wijk. Wij zijn 19 jaar en wij voltigeren zelf al meer dan 10 jaar bij voltige vereniging Krimpenerwaard.
We zitten momenteel in de klasse M en zijn 2 jaar geleden 3e van Nederland geworden op een paar decimalen verschil na. wij gaan de voltige lessen verzorgen bij Paardensportcentrum Zilverstad.

Wij willen dit gaan doen met boktraining, paard training en natuurlijk grondtraining voor kracht en lenigheid! Wij hebben er veel zin in en hopen een leuke tijd te hebben en de kinderen een leuke tijd te geven tijdens onze lessen!

Wilt u meer informatie over voltige of een proefles volgen, neemt u gerust contact met ons op. De kosten voor de voltige zijn €15,- per training. De training duurt tussen de 1,5/2 uur afhankelijk van het aantal deelnemers per groep. Het doel is dat we straks een wedstrijd team zullen hebben waarbij we aan echte voltige wedstrijden zullen deelnemen en daarnaast een hobby team voor de kinderen die het leuk vinden om af en toe mee te doen.

Wat is voltige

Voltige is zoiets als turnen op een bewegend. Het paard loopt voltes aan een lange lijn, de longe, in stap,draf of in galop en heeft een speciale voltigeersingel om zijn buik, die is voorzien van handvatten. De meest gebruikte paardengang tijdens het voltigeren is een rustige galop.

In 1976 is voltige in Nederland geïntroduceerd als een tak van de paardensport met het doel kinderen te leren paardrijden. In 1983 heeft de Federation Equestre Internationale (FEI) voltige opgenomen als een aparte discipline in de paardensport. Sindsdien wordt voltige in Nederland als sport beoefend: in teamverband (teamvoltigeren) en individueel (solovoltigeren).

Teamvoltigeren

Teamvoltigeren wordt uitgevoerd met een team van maximaal 7 voltigeurs en is vergelijkbaar met het paarrijden bij kunstschaatsen. Naast de verplichte oefeningen die ieder teamlid moet uitvoeren om aan te tonen dat de basisvaardigheden worden beheerst, is er ook een vrije kür waarbij voltigeurs met twee- en drietallen acrobatische oefeningen vertonen op een galopperend paard.

Solovoltigeren

Solovoltigeren kan worden gedaan vanaf een leeftijd van 12 jaar. De solovoltigeur moet dezelfde verplichte oefeningen uitvoeren als een teamvoltigeur om aan te tonen dat de basisvaardigheden worden beheerst. De vrije kür ziet er anders uit omdat slechts één voltigeur deze uitvoert in tegenstelling tot het teamvoltigeren.

Een bijzondere sport

Een team kan bestaan uit jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Dit is bijzonder ten opzichte van andere sporten omdat vele sporten hun team samenstellen op basis van gelijkheid (sekse en leeftijd). Een voltigeur die op zesjarige leeftijd begint met voltigeren kan dus vele jaren in het team blijven, waarbij de functie en verantwoordelijkheden binnen het team met de leeftijd veranderen.
Aanmelden kan hieronder. Zorg dat je alle gegevens goed hebt ingevuld.


  Achternaam (verplicht) MV

  Voornaam, voorletters

  Telefoonnummer

  Uw email (verplicht)

  Geboortedatum

  Datums

  Overige vragen of opmerkingen:

  Ik ga akkoord met bovenstaande voorwaarden en condities.

  X