Over Tamara

Toen ik vijf jaar oud was ben ik besmet met het paardenvirus. Hier is geen antibiotica tegen opgewassen, maar dat geeft helemaal niets, deze ‘ziekte’ draag ik met trots met me mee. Mijn allereerste ponyritje was in Ponypark Slagharen samen met mijn grote nicht Elke, daar begonnen de eerste verschijnselen.

Dit smaakte naar meer! Dat ritje had veel in mij losgemaakt, ik wilde goed leren paardrijden. Ik zeurde en ik zeurde en ik zeurde nog even door en mijn ouders zijn voor me gezwicht, ik mocht in augustus 1986 eindelijk op paardrijden. Mijn eerste les was van Marleen de Kuijf op Cindy.

Dit was zo leuk! Ik wilde heel graag een eigen pony en zocht in de krant altijd naar advertenties in de hoop dat mijn ouders overstag zouden gaan. Gelukkig hadden ze door dat dit geen korte bevlieging was en in februari 1988 kwam mijn eerste pony: Trix.  Een kruising hackney x New Forest.

Van Trix heb ik ontzettend veel geleerd! Ik viel er in het begin minimaal één keer per rit af, zat onder de blauwe plekken en brak nog wel eens wat, maar ik zette door en na anderhalf jaar reed ik mijn eerste winstpunt.

Les Les
Les Trix

Tijdens een wedstrijd hoorde mijn ouders dat er een paard te koop stond en we zijn daarbij gaan kijken. Op 29 april 1990 kreeg ik mijn eerste paard: Nepal. Toen we Nepal hadden zijn mijn ouders ook gaan rijden op Manege De Driesprong. Mijn vader heeft Elegance uitgebracht in klasse Z.

Nepal was geen makkelijk paard, maar ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Ik heb hem t/m Z2 dressuur gereden en M gesprongen.

Vanaf 1993 ben ik voor Egbert Schep gaan rijden en bracht in die periode in zowel het springen als dressuur paarden in alle klassen uit.

Augustus 1994 startte ik met het paard Cluny mijn eerste Z-parcours. In deze periode ook niveau 2 en 3 allround behaald.

In 1995 mijn eerste keer in het ZZ-licht gestort met Elegance, een merrie van Triton.

Les Les
Les Trix

Vanaf 1995 ben ik bij Stoeterij Vierspan gaan rijden. Daar heel veel ervaring opgedaan, daar heb ik paarden in de sport gereden. Pavo cup, hengstenshow, etc. Op het paard Compromis, Uniform mijn eerste Young Riders proeven gestart. Dat was een super ervaring!

Dit paard had Grand Prix gelopen en daar heb erg veel geleerd. O.a. Pirouettes, de changenenten om de pas, om de 2 passage en piaffe. Helaas werd hij erg snel verkocht en verhuisde hij naar Amerika. Ook heb ik in dit jaar niveau 4 dressuur gehaald.

In 1996 heb ik mijn ruiterster gehaald, ik was toen bijna 20 jaar.

In 1997 ben ik weer in Schoonhoven gaan wonen met de twee paarden die ik toen had. Ik ben de verenigingslessen bij Zilverstad Ruiters gaan geven en daarnaast privé lessen en natuurlijk bereed ik ook mijn eigen paarden.

Tevens kreeg ik paarden in training van Eveline van Beuningen, grand Prix amazone.

Ik denk dat ik bijna alle botten in mijn lichaam wel eens gebroken heb, maar na iedere val ben ik gewoon weer op het zadel geklommen. Het paardenmeisje zit nog steeds in mij, ook al ben ik ondertussen volwassen. Dat gaat never nooit meer over!

Geef een antwoord

X